zondag 19 augustus 2012

Etappe 29

Vandaag lopen we van Cacabelos naar het dorpje Vega de Valcarce. Het is een simpele wandeling van 25 kilometer. De eerste tien lopen we tussen de wijnvelden naar het plaatsje Villafranca del Bierzo. We passeren een aantal dode konijntjes, die midden op het pad met al hun ingewanden liggen uitgespreid. Een naar gezicht. Vast een vos geweest. Ze lijken wel de gele pijlen te vervangen.

In Villafranca drinken we koffie en eten we tostadas (geroosterd brood met jam). Daarna vervolgt de Camino zich langs een provinciale weg, die bijna niet meer gebruikt wordt sinds het aanleggen van een snelweg, die hoog boven ons zweeft, gebouwd op enorme pilaren. De wandeling is makkelijk en voor we het verwachten zien we onze eindbestemming al.

We slapen in een Braziliaanse herberg, waar ze typisch Braziliaans eten voorschotelen (wij krijgen de vegetarische variant). Er is ook een Nederlandse hospitalero, waarmee we een praatje maken. Ze heeft een paar jaar in Brazilië gewoond en de camino een paar keer gelopen.
Er slaapt deze nacht slechts één andere pelgrim in de herberg: Brecht, een Belg die op zijn racefiets naar Santiago gaat. Tijdens het eten kletsen we ook wat met hem. Hij twijfelt of hij in één keer door zal fietsen naar Santiago. Na het eten gaan we vrij snel slapen; de bedden zijn te zacht om er lang in wakker te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten