zondag 12 augustus 2012

Etappe 25

De langste etappe tot nu toe staat ons vandaag te wachten. 28 kilometer maar liefst. We staan vroeg op en lopen in een ruk door naar Puente de Orbigo, waar we koffie en toast naar binnen werken. We hebben uitzicht op de grote brug die toegang geeft tot het stadje. De legende vertelt dat de brug door edelen bewaakt werd en dat zij elke ridder die de brug over moest uitdaagden voor een duel.
De camino leidt ons door kleine dorpjes en eindelijk een levendiger gebied, met bomen en heuvels. De wandeling wordt hierdoor interessanter en makkelijker. We stoppen voor een broodje in een dorp waar het orgel van de kerk is aangesloten op luidsprekers. We genieten tijdens het eten dus van een krakend orgel.

Er wachten ons nog 12 kilometer met pas na 8 kilometer een dorpje. Het is weer warm aan het worden en de beschutting wordt wat minder. Gelukkig hebben een paar hippies een kleine enclave opgericht waar ze turbo-biologische producten uitdelen. Heel fijn en bijzonder. De opperhippie heet ons bij aankomst welkom in 'het paradijs'.

Na de turbo-limo is de rest van de etappe een eitje. We stoppen nog even om ons tegoed te doen aan wat kapitalistische lekkernijen en lopen daarna door tot Astorga. Het stadje heeft een mooie kathedraal die vanuit de verte al te zien is.
We settelen in een prachtige albergue die van elk gemak voorzien is en kijken 's middags naar de basketbalfinale van de olympische spelen met een aantal gepassioneerde spanjaarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten