donderdag 2 augustus 2012

Etappe 15

Vandaag wacht ons een gemakkelijke maar redelijk saaie wandeling naar Burgos. Ons reisgidsje huilt over het bereiken van een grote stad waar niemand de pelgrim zou begrijpen. We worden gelukkig gered van de 'vreselijke buitenwijken' doordat een man ons een weg langs het water en in de schaduw wijst, parallel aan de camino.

Omdat we een toeristische rustdag willen nemen en je in een albergue maar één nacht mag blijven, besluiten we een goedkoop hotel te boeken. We betalen voor een tweepersoonskamer maar we krijgen een eenpersoonskamer waar haastig een veldbed is bijgezet. Ons Spaans is niet goed genoeg om hier wat van te zeggen. 's Avonds doen we ons tegoed aan wijn en pizza in het centrum van Burgos. Een geslaagde avond.

De volgende dag slapen we uit en verkassen we onze spullen naar een kerkelijke albergue. Onderweg wenst een meisje dat net kan praten ons een 'bwen caminjo'. Enorm dottig!

Een aardige hospitalero helpt ons het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ze wijst ons de leukste plaza's van de stad, waar we later bier en churros drinkeneten.
Daarna bekijken we de prachtige kathedraal en eten we in het enige vegetarische restaurant in de wijde omgeving. Een genot voor onze smaakpapillen en eindelijk kunnen we alles van de kaart kiezen (de kaart was in het Spaans, dus we moesten blind kiezen). We hebben deze maaltijd (vier gangen voor 10 euro!) uitgeroepen tot beste maaltijd op de camino tot nu toe. Zalug!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten