zondag 22 juli 2012

Etappe 8

Vandaag voerde de Camino ons van Los Arcos naar Viana. 18 kilometer met een aantal pittige beklimmingen. Na 8 kilometer eten we een broodje en ontmoeten we Neil en zijn vrouw. We lunchen samen met hen en een Iers stel. Hier ontdekken we ook de eerste blaar. Noor is de gelukkige.

Na de lunch lopen we in één ruk door naar Viana. Het is daar erg druk op straat. Iedereen is gekleed in wit en rood. In de albergue wordt ons duidelijk waarom. Er is een groot feest en vanavond is er een stierengevecht. Traditioneel worden de stieren eerst door de straten gejaagd. Het spectaculair om te zien maar we hebben er een dubbel gevoel bij. Het is toch een beetje leedvermaak, al hebben deze stieren het stukken beter dan hun Pamplonaanse broeders. Deze stieren worden niet volgestopt met hormonen, van tevoren inwendig vernield, met vlaggenzwaarden gestoken, geslagen of gedood. We zijn nog in debat met onszelf of we vanavond naar het gevecht gaan kijken.

Vanavond eten we waarschijnlijk met een aantal andere pelgrims in het stadje.

1 opmerking:

  1. Hoi Matthijs en Noor, Ook vanuit België wordt er meegelezen! Wat stoer dat jullie dit zijn gaan doen en jullie blog biedt een mooie afleiding van mijn eigen Tour Down Under (lees: praatje voorbereiden voor een congres in Australië). Groetjes, Willemijn

    BeantwoordenVerwijderen