vrijdag 27 juli 2012

Etappe 12

Het heeft de hele nacht ontzettend hard geonweerd en geplenst van de regen. Als we wakker worden is het gelukkig droog. We hebben 22 kilometer naar Belorado voor de boeg. In het eerste dorpje, na zes kilometer drinken we een kop koffie in een sfeervol café. De koffie is overigens overal in Spanje heerlijk (en goedkoop!).

De route volgt de autoweg. Elke twee á drie kilometer komen we door een dorpje. In Redecilla del Camino eten we een ´bocadilla con tortilla de queso´(uitsmijter zonder ham), die er goed in ging. We verlaten de provincie La Rioja en gaan Burgos in. De rest van de etappe is goed te lopen, al is het weer drukkend en wordt het langzamerhand steeds heter. De laatste kilometer is zwaar, maar gelukkig komen we net op tijd aan in onze herberg voordat de buien weer losbarsten. We slapen in een herberg van de parochie, die aan de kerk is gebouwd. Erg sfeervol, twee aardige Zwitserse hospitaleros. (We hebben maar niet gekozen voor de herberg die direct aan het begin van het dorp zit. Denk: centerparcs, veel vlaggen, een animatieteam, een toeristentreintje, etc, etc. Mist elke camino-spirit naar ons idee.)

Vanaf nu is het nog twee lange etappes naar Burgos. Te lang voor ons (24 en 29 kilometer). We gaan deze dus in drie etappes lopen, waardoor we morgen maar twaalf kilometer hoeven te lopen. Uitslapen dus (tot 7 uur!!!). We gaan nu boodschappen doen en zo direct koken in de keuken (vroeger het toneel van een poppentheater) van de herberg, op aandringen van onze hospitalero. Zulke goede keukens gaan we niet meer tegenkomen, waarschuwde hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten