dinsdag 17 juli 2012

Etappe 4

Vandaag zijn we aangekomen in de eerste grote stad van de camino: Pamplona! We slapen in een kleine maar fijne herberg aan de rand van de stad. De scepter wordt hier gezwaaid door twee Duitse vrouwtjes, dus de voertaal is Duits. Dat gaat ons een stuk gemakkelijker af dan Spaans! Het kneuterigheidsgehalte is hoog, maar heel fijn. De vrouwtjes hebben de was voor ons gedaan (en gestreken (en gevouwen)).

De etappe was niet erg zwaar om te lopen. Echter was de warmte wel zwaar. Het was hier 's middags 32 graden... In de schaduw! Geen pretje als je bepakt en bezakt lopen moet.

Om de hoek is overigens een grote arena. Hier worden de beruchte stierengevechten gehouden. Deze worden vooraf gegaan door een ook in Nederland bekend ritueel. Dronken mannen rennen in het rood en wit gekleed voor de stieren uit naar de arena. Dit is een groot feest in Pamplona. Gelukkig zijn deze nu afgelopen en hoeven wij morgen niet te vrezen dat we omver worden gelopen door een stier als we de stad verlaten.

De wekker staat op 6 uur morgen dus wij duiken er in!

Liefs

2 opmerkingen:

  1. Gewelidig om jullie te volgen, krijg gelijk zin om zelf weer te gaan reizen, ik ga proberen deze reactie te plaatsen want dat lukt me aldoor niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. stierengevechten.....ik dacht dat ze verboden waren...........wel spannend om voor de stieren uit te rennen! Mooi en warm weer dus! Geniet ervan en drink (met mate). Jaloers op jullie loopverhalen en het brengt menig mens die hier langs komt op ideeën.

    BeantwoordenVerwijderen