zondag 22 juli 2012

Etappe 7

Vandaag zijn we van Estella naar Los Arcos gelopen. Omdat ons gidsje schreef dat er een stuk van 12 kilometer aankwam waar we niets tegen zouden komen, besloten we vroeg op te staan en extra water mee te nemen.

Om 5 uur ging de wekker en om kwart voor 6 waren we onderweg. In het donker lopen had iets speciaals, vooral omdat we de zon konden zien opkomen. Toen we een uurtje onderweg waren kwamen we langs een tappunt waar je naast water ook wijn kon tappen. Omdat het zo vroeg was hebben we het bij een slokje gehouden.
Na 8 kilometer besloten we te stoppen en bocadillos te eten. Dit zijn belegde halve stokbroden.

De 12 kilometer daarna gingen ons goed af. Het waaide en af en toe kwam er een wolk voor de zon. Best prettig.

Los Arcos leek, afgezien van een carport met wat frisdrankautomaten, niet veel. Toen we doorliepen naar de herberg bleek het stadje echter een ware pelgrimsoase met een historisch centrum. In de prachtige kerk en het klooster van Santa Maria werden we hartelijk ontvangen door een vrouw die hoogst verbaast vroeg waar onze ringen waren toen we zeiden dat we een stel zijn. In een gidsje van de kerk werd verteld over de geschiedenis van de kerk. Het hoogtepunt was het Mariabeeld, geïmporteerd in 1175 uit Frankrijk.
Het gidsje vermeldt heel terloops dat het beeld vroeger een zwarte Madonna was, maar dat in 1947 besloten is de zwarte huidskleur te verwijderen.

De herberg werd gerund door een aantal Belgen. We kregen een vierpersoons kamer toegewezen, die we moesten delen met een Waals stel.
Noor heeft de hele nacht niet kunnen slapen door het gesnurk van de Walen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten